Klicken med vänner bidrar till bättre kroppskontroll!

Genom Klicken med vänner grovmotorik får ni ta del av ett spännande äventyr samtidigt som barnet övar sina grovmotoriska funktioner. 

Läs sagan, utför övningarna och skapa ett OS tillsammans. Materialet är perfekt i hemmet, förskolan och för de yngre åldrarna i skolan. Materialet ger dessutom en tydlighet vinkel mot vilka motoriska moment barnet går igenom och hur man bäst tränar dem tillsammans. Som vuxen ta del av en bilaga med fakta angående barnets motoriska utveckling.

Beställ ert material redan nu eller ta del första sagan direkt. Den finner ni längre ner på sidan.

Klickens grovmotorik - så funkar det!

Saga

”Jag vill också vara med!” ropar Pricken och hoppar högt av glädje när en efter en av gymnasterna hjular fram längs mattan och gör vackra hopp i trampolinen. Droppen nickar och håller med ”Visst hade det varit kul att få vara med i tävlingen!” 

Det är OS – Olympiska spel och Klicken, Pricken och Droppen har fått biljetter till arenans första rad. De har sett tävlingar som skateboardåkning, simning, cykling, klättring och massor av andra spännande sporter. Men roligast av allt har varit att se gymnasterna. Idag har det dessutom delats ut stora glittriga medaljer till de bästa idrottarna. Tänk att få ha en sådan runt halsen – Klicken drömmer sig bort. Att få vinna OS vore fantastiskt!

När de går ut från arenan är de överens! De ska träna och anmäla sig till nästa tävling.

Vännerna är så förväntansfulla att de nästan spricker. Pricken försöker sig på att göra en volt i luften men landar istället med ett brak och blir liggande på rygg och skrattar högt. ”Tänk om jag hade gjort detta i OS då hade jag garanterat åk ut.” Droppen skrattar och håller med.

”Hörrni! Vi måste träna för att bli starka, snabba och smidiga” säger Klicken. Droppen stannar upp och håller sin röda hand som ett stopptecken i luften ”Stopp, stopp, stopp! För att man ska bli snabb, stark och smidig måste vi öva på grunderna” säger han och verkar ha kommit på något som de andra vännerna inte har tänkt på. ”Grunderna?” Pricken ser ut som ett frågetecken medan Droppen nickar och fortsätter ”Ja grunderna, som att rulla, åla, krypa, balansera och mycket annat”. 

Klicken är glad och tycker att de ska börja träna direkt. ”Jag har en idé! Vi gör små kort till varandra där vi skriver ner olika övningar som vi kan behöva träna på. Sedan drar vi ett kort om dagen och när lapparna är slut är vi säkert tillräckligt duktiga för att anmäla oss till tävlingen.” ”Ja det gör vi! Vi börjar direkt!” säger vännerna i kör. 

Med kritor, pennor och papper gör vännerna små kort med olika övningar på. Varje övning testar de noga innan den är klar. Detta kommer bli en bra grund! tänker Droppen och balanserar på ett ben med en kon på huvudet. 

Med kritor, pennor och papper gör vännerna små kort med olika övningar på. Varje övning testar de noga innan den är klar. Detta kommer bli en bra grund! tänker Droppen och balanserar på ett ben med en kon på huvudet. 

Till barnen

Nu är det er tur! Lägg alla korten i en skål eller låda och dra ett kort varje dag eller när lusten faller på. När ni klarat av en övning kan ni kryssa hjärtat på kortet. Det finns flera övningar på varje kort. När ni har gjort alla övningar är det dags för den stora hemliga utmaningen! 

Vill ni vara med?

FÖRSLAG PÅ KORT - ÖVNINGAR
FÖRSLAG PÅ KORT - ÖVNINGAR
FÖRSLAG PÅ KORT - ÖVNINGAR

Materialet innehåller följande: Introsaga, 24 kort med övningar – totalt 54 övningar, avslutningssaga, planering för att genomföra ett OS, kopieringsmaterial med bland annat medaljer.